Roosendaal | toerisme | winkelen | eten & drinken | wonen & werken | vervoer | reisinformatie | het weer | links

Winkelen in Roosendaal

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Roosendaal. Al jarenlang is Roosendaal een populaire plek voor mensen uit de regio maar ook uit Belgi om te gaan winkelen. Dat gebeurt met name in de binnenstad, waar een drietal overdekte winkelcentra en een aantrekkelijke verzameling aan winkelstraten zorgen voor voldoende winkelplezier. Buiten het centrum zijn er twee grotere concentraties aan winkels: outlet shopping center Rosada in het westen en GoStores in het oosten. Op maandag is er nog de Roosendaalse algemene warenmarkt, die al decennia lang een begrip in de regio is. Het totaalpakket aan winkelmogelijkheden zorgt ervoor dat er in Roosendaal voor ieder wel wat wils is als je lekker wilt gaan winkelen.

Roosendaal bezienswaardigheden

Roosendaal is geen grote stad met een groot scala aan bezienswaardigheden. Toch is er heus wel het nodige te zien en te doen in Roosendaal.
De site top10bezienswaardigheden.nl een top tien van bezienswaardigheden samengesteld:
Roosendaal bezienswaardigheden top 10

 

Winkelstraten

Tekst volgt.

Rosada

Tekst volgt.

Markten

Tekst volgt.

GoStores

Tekst volgt.

Supermarkten

Tekst volgt.

Openingstijden

De meeste winkels in Roosendaal zijn van maandag tot en met zaterdag open. Winkels openen hun deuren meestal zo tussen 9 en 10 uur s morgen en sluiten meestal om 17:30 uur weer. Op vrijdagavond is het koopavond. Veel winkels zijn dan geopend tot 21 uur s avonds. Niet alle winkels doen mee aan de koopavond. Op zaterdag sluiten de winkels meestal iets eerder: om 17:00 uur. Houd er rekening mee dat het personeel in veel winkels al probeert om vijf tot tien minuten voor sluiting de deuren te sluiten voor mensen die nog naar binnen willen komen.

Hoewel de winkels van de overheid iedere zondag open mogen zijn, doet slechts een deel van de winkels dat ook daadwerkelijk.
De winkels in outlet shopping center Rosada zijn op zondagen geopend, met uitzondering van een aantal feestdagen. In de binnenstad hanteert men meestal dat de laatste zondag van de maand koopzondag is, met uitzondering van december. In december zijn meestal de twee zondagen voorafgaand aan Kerstmis koopzondag en de zondag voor Sinterklaas. De meeste supermarkten in Roosendaal zijn alle zondagen open (m.u.v. een aantal feestdagen).

Meer info over Roosendaal

De volgende sites bieden goede tips en informatie over Roosendaal:
Roosendaal informatie

Roosendaal.nl
Roosendaal weer & klimaat

teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy